Lantern Year 1
Ensimmäinen päivä

Selviytyjät vaeltavat kohti etäisyydessä hehkuvaa valoa. He löytävät rauhallisen hehkuvan lyhtypinon ja pienen joukon pelokkaita ihmisiä. Vaisto kertoo heille, että tämä alue on turvallinen, ja he tekevät siitä kotinsa.

Palaavien selviytyjien lisäksi asumustossa, joka saa nimekseen Dale, on 8 ihmistä.

Palaavat selviytyjät
Josh astuu esiin ja lausuu ensimmäiset sanat. Asumusto oppii ensimmäisen innovaationsa, kielen. Dalen väestö kokoontuu Lantern Hoardin ympärille. Josh jää mietiskelemään Lantern Hoardin ääreen eikä ole lähdössä seuraavaan metsästyskeikkaan.

Daleen perustetaan Skinnery, Bone Smith ja Organ Grinder. Gordon ja Julie juovat Love Juicen. Daleen tulee uusi asukas itkien ja potkien. Ensimmäinen ihminen, jolla ei ole mustetta silmissä. Lapset kasvatetaan suurella hoivalla. Koko yhdyskunta huolehtii tästä ensimmäisestä vauvasta, joka saa nimen Hans, ja hän oppii uusia asioita nopeasti. Hän oppii käyttämään maastoa hyväkseen: Strategist. 

Resursseilla luodaan luutikat, luukirves, kivinenät, taljaotsanauha ja taljaliivi. Leijonan kynsi ja kivekset jätetään varastoon tulevaa tarvetta varten.

Metsästys
Leijona kiimassa
Pimeys on täynnä yliluonnollista kirkumista ja mouruntaa. Toisistaan turvaa hakevat selvityjät sulkevat silmänsä mutta eivät voi nukkua. 

Leijonan patsas
Selvityjien edessä on tökerösti järjestelty kyhäelmä. Pienillä metalliesineillä ja ihmissormilla koristeltu ja kuivuneella pitkäruoholla täytetty saaliin patsas kummastuttaa selviytyjiä.

Hansin valaistuminen
Näet unta. Edessäsi äänettömästi outo olento, joka näyttää ihmiskasvolta, veistää kivikasvoja maahan. Kohtaat sen syväluotaavan katseen ja heräät.

Kohtalon valittu
Selviytyjät tuntevat alati kasvavan odotuksen tunteen. Heidän tavoitteensa on lähellä
Selviytyjät pääsivät väijyttämään leijonan.

Hans kipuaa kivikasvon päälle, josta on helpompi osua luutikoilla. Gordon heti ensitöikseen huitaisee leijonalta pallit irti. 

Leijona kostaa äskeisen saman tien Gordonille ja kantaa tämän kauemmaksi muista. Hansin tikkathyökkäys saa leijonan palaamaan, ja kun Julie lyö kivellään leijonaa, leijona kantaa myös Hansin muualle.

IMG_20220129_030655.jpg

Leijona oli nyt hyvin kaukana kohteestaan, pallit vieneestä Gordonista, joten tämä vuoro meni siltä pelkästään häntä kohti juoksemiseen. Hans sai aikaan haavan tikoillaan, ja Ronyan kirves teki isomman vahingon. Leijona oksensi Ronyan päälle, mikä Ronyasta tuntui ihanalta. Gordon siirtyi kauemmaksi leijonasta.

IMG_20220129_100946.jpg

Leijona köllähti kyljelleen jääden odottamaan lähelle uskaltautujia. Tämä vuoro siis menee parempiin asemiin siirtyessä. Hans kiipeää taas kiven päälle.

IMG_20220129_101200.jpg

Leijona makoilee edelleen. Hans nakkaa sitä tikoilla. Osuma ja haava vatsaan saa leijonan ponnahtamaan taas jaloilleen. Muut liikkuvat parempiin lyömäasemiin, paitsi Gordon. Gordon jatkaa liikkumistaan leijonan ulottumattomiin.

IMG_20220129_101519.jpg

Leijona juoksi kohti Gordonia, mikä sai sen sitten naisten ulottumattomiin. Hansin tikka ei osunut, ja Gordon kiepsahti leijonan taakse hakkaamaan kivellään. Yksi haava lisää.

IMG_20220129_101824.jpg

Nyt Gordon oli riittävän lähellä leijonaa. Sen tarvitsi vain kääntyä hyökkäykseensä. Kosto osuikin Gordonia sekä päähän että käteen, kumpikin ottaa vakavan vamman, koska Gordonilla ei enää ollut Survivalia väistämiseen. Yhdellä iskulla Gordonin pää lentää kaaressa. Hyvästi rakas ystäväni. Tätä ei kuitenkaan ole aikaa jäädä suremaan. Hansin tikka osuu ja haavoittaa leijonaa silmäkulmaan, mikä saa sen hyökkäämään takaisin. Hansin saama osuma kehoon kaataa hänet. Julien isku osuu leijonan harjaan ilman sen suurempaa vaikutusta. Ronyan kirves ei osu.

IMG_20220129_102550.jpg

Ja taas leijona kellahtaa kyljelleen odottelemaan uhreja. Hans siirtyy etäämmälle heittelemään tikkoja. Naiset odottelevat asemissaan leijonan takana. Tätä jatketaan, kunnes Hans saa haavan aikaiseksi.

IMG_20220129_103310.jpg

...ja Hans haavoittaa leijonaa ohimoon. Ronya saa leijonan jo kuoleman partaalle. Julien kivenisku leijonan korvaan kaataa tämän.

IMG_20220129_103441.jpg

Leijonan tappaminen lisää Daleen Catariumin. Nyt on mahdollista alkaa luoda parempia aseita, ja kiveksistäkin saa hyödyllistä juomaa.