Lopetin neloskampanjan, joka oli menestyneempi kuin mikään aiempi kampanjani koskaan, kesken, koska sain 1.6-päivityspaketin ja se muutti asumustoa aika olellisin osin. Vitoskampanja päättyi lyhyeen, kaikki neljä selvityjää kuolivat jo esittelyleijonaan. Tämä tarina kertoo siis kuudennesta "vanilja"kampanjasta. Vaniljakampanjalla tarkoitan sitä, ettei mikään lisäosa ole käytössä. Näitä ennen olin pelannut kaikilla herkuilla ja saanut sitä myötä myös monipuolisesti turpiini.

Lantern Year 0 - esittelyleijona

Olipa kerran kaiverrettujen kivikasvojen paikka. Lyhdyllinen mies nukkui unetonta unta. Mies ei tiennyt mitään.

Eräänä päivänä mies heräsi. Hän hieroi pois silmiensä päällä olleen paakkuutuneen musteen ja avasi silmänsä. Hän näki ympärillään muiden heräävän ja heidän takanaan loputtoman pimeyden.

Nainen lähestyi lyhdyllistä miestä. Hänen pehmeä kätensä kosketti tätä. Heillä ei ollut sanoja. He olivat mysteeri toisilleen.

Yhtäkkiä pimeydestä tuli hirviö silmät villeinä nälästä. Se hyökkäsi.

Ihmisistä ei ollut vastusta hirviölle. Se repi heidän lihaansa ja murskasi heidän luitaan hampattensa välissä. Jotkus se söi kokonaisina.

Kauhun ja surun vallassa lyhdyllinen mies luhistui maahan. Kylmät kivinenät painoivat hänen kylkeään. Pakotietä ei ollut.

Mutta mies ei halunnut kuolla. Hän tarttui epätoivoissaan kylmiin kivikasvoihin, hän tunsi jonkin lohkeavan ja veti sitä kaikilla voimillaan. Kivenkappale irtosi. Se oli terävä ja kuolemanvaarallinen.

Lyhdyllinen mies nousi jaloilleen ase nyrkissään. Hän hengähti syvään ja karjui pimeyteen.

Jossakin kivikasvojen paikassa nimettömät miehet ja naiset seisovat yhdessä. Heillä ei ole muuta kuin selviytymisenhalu ja lyhty valaisemassa heidän kamppailuaan.

Seurueessa on aluksi kaksi naista ja kaksi miestä. Kaikilla on lannevaate ja terävä kivenkappale, siinä kaikki. Esittelyleijona on toki heikompi kuin normileijona, mutta täysin vaaraton se ei ole.

Leijonan AI-pakan koostumus on määrätty. AI-pakan ja osumakohtakorttipakka on sekoitettu ensimmäistä korttia lukuun ottamatta.

Leijona aloitti hyökkäämällä kynsillään Ronyan kimppuun ja haavoitti sekä jalkaa että kättä. Josh heitti kivensä leijonaan, mikä on suositeltavaa tälle "harjoitus"leijonalle: yhdellä Survival-pisteellä saa pysyvän +1 Strength-bonuksen. Myös muut saivat pari osumaa aikaiseksi. Tämä näyttää alkavan aika hyvin.
IMG_20220129_001358.jpg

Leijonan seuraava hyökkäys oli pelottava karjaisu, mikä pelotti kaikkia selviytyjiä, jotka perääntyivät kauemmaksi. Leijona ylsi vain Julien kimppuun, joten kohteen valinta oli selkeää. Myös Julie otti osuman käteensä ja jalkaansa. Päätin jättää väistämättä. Säästän sen ainoa Survival-pisteen myöhempää, mahdollisesti tärkeämpää osumaa vastaan. Josh ei yltänyt omalla liikkeellään leijonan lähelle, muut jatkoivat hakkaamista.

IMG_20220129_002624.jpg

Leijonan hyökkäykselle ei ollut kohdetta, joten se jäi nuuskimaan ilmaa. Sehän meille sopii. Tytöt jatkoivat leijonan takapuolella hakkaamista, mutta ainoa osumakaan ei tuottanut tulosta. Gordon siirtyi myös selustaan Julien ja Ronyan tehtyä tilaa ja sai aikaiseksi yhden haavan lisää. Joshkin alkaa olla kohta iskuetäisyydellä. Aika tulokseton kierros, molemmin puolin. Leijonalla on enää 3 AI-korttia jäljellä, joten nämä kolme tehtyä hyökkäystapaa toistuvat sitten tämän taistelun loppuun asti.

IMG_20220129_003136.jpg

Taas karjuntaa. Tästä tulee ikävä kierros, koska kenelläkään ei ole yhtään Insanityä suojaamaan aivoja vakavalta vammalta, ja leijona tarvitsee vain 2+:n (d10:llä). Julie kaatui mutta sai 3 Insanityä suojaamaan vastaavilta osumilta. Ronya olisi paennut kauemmksi, mutta oli karjaisun takia jo laudan reunassa, 2 Insanityä lisää. Gordon ja Josh raivostuivat, mikä saa heidät lyömään useammin ja kovempaa. Miinuksena on se, etteivät he enää väistele osumia. Leijona kääntyi ja hyökkäsi Ronyan kimppuun (Gordon oli myös vaihtoehto, mutta raivostumisen takia en halua jättää väistämismahdollisuutta käyttämättä). Osumat kehoon ja jalkaan, Ronya väisti jalkaosuman. Gordonin hyökkäys sai leijonan juoksemaan Ronyaa päin. Josh oli taas liian kaukana hyökkääämään, ja Julie oli myös kaatunut. Tämä karjunta alkaa käydä vaaralliseksi.

IMG_20220129_004419.jpg

Leijona hyökkäsi Gordonin kimppuun, kumpikin osuma tuli Gordonin käteen, ja koska Gordon on raivostunut, hän ei moisia ala väistellä. Kaksi osumaa sai hänet kaatumaan leijonan eteen. Päätin, että nyt on aika alkaa viimeistellä leijonaa, vaikka se tuleekin kalliiksi. Julie heitti kivensä, ja osuma irrotti leijonan leuan. Sääli vain, ettei se vaikuta sen hyökkäyksiin.

IMG_20220129_004908.jpg

Kynsihyökkäys Joshin kimppuun haavoitti Joshia käteen. Josh päääsi viimeinkin lyömään ja puremaan takaisin, mutta sai leijonan vain hyökkäämään uudelleen. Gordonin hyökkäys poisti loput AI-kortit. Vielä yksi osuma tarvittaisiin.

IMG_20220129_005504.jpg

Julie sai kaksi osumaa jalkaan ja väisti toisen. Vamma kuitenkin riitti kaatamaan hänet. Gordonin kriittinen osuma leijonan palleille riittikin viimeistelemään saaliin.

IMG_20220129_005759.jpg